2 июля 2013

Бетон

Сьогодні нараховується сотні рецептур, за якими виготовляється бетон різної щільності, міцності, водонепроникності і т.д., в залежності від галузі використання та призначення. "Бетон від Ковальської" пропонує широкий асортимент бетонів для різноманітних потреб будівництва.

Класи бетонів. При проектуванні бетонних і залазобетонних конструкцій призначають необхідні характеристики бетону: клас міцності, марки морозостійкості і водонепроникності.

Клас бетону - це показник міцності бетону на стиск в МПа з гарантованою забезпеченістю 0,95. Це означає, що встановлена класом міцність забезпечується не менше ніж у 95 випадках зі 100.

Марка бетону по морозостійкості - це найбільше число циклів почергового заморожування та відтавання, що при іспиті витримують зразки встановлених розмірів без зниження міцності на стиск більше 5% у порівнянні з міцністю зразків, випробування в еквівалентному віці, а для дорожньго бетону, крім того, без утрати маси більш 5%. Встановлено нвступні марки по морозостійкості : F50, F75, F100, F150, F200, F300, F400, F500.

Марка бетону по водонепроникності - це тиск води (кг/см2) при якому установлені зразки не пропускають воду в умовах стандартних іспитів. Застосовуються наступні марки бетону по водонепроникності: W2, W4, W6, W8, W10, W12.

ТМ "Бетон від Ковальської" пропонує широкий асортимент бетонних сумішей різної пластичності, від жорстких до самощільнюючих: звичайні, дрібнозернисті, фібробетони, дорожні, гідротехнічні, тощо. Всі бетони виробляються тільки з застосуванням сучасних хімічних та мінеральних домішок, провідних європейських виробників.

Источник: Агент220
Пожаловаться модератору